8 ທີ່ທຽ່ວເອເຊຍທັງຖືກແລະຟີນ 2019


ສຳລັບນັກທອ່ງທ່ຽວຫຼາຍຄົນແລ້ວ ການເດີນທາງຈັດທຣິບບໍ່ຈຳເປັນຕອ້ງໃຊ້ເງິນຫຼາຍ ບໍ່ຕອ້ງເປັນປະເທດໄກໆ ແຕ່ໄປບອ່ນທີ່ທີ່ບໍ່ເຄີຍໄປກັບໜູ່ເພື່ອນ ຄົນຮັກຫຼືກັບຄອບຄົວ ເທົ່ານີ້ກໍ່ເປັນທຣິບທີ່ມີຄວາມສຸກແລ້ວແລະວັນນີ້ເຮົາກໍ່ມີທຣິບເດັດໆ ກັບ 8 ບອ່ນທຽ່ວເອເຊຍທີ່ທັງຖືກແລະດີປະຈຳປີ 2019


สำหรับนักท่องเที่ยวหลายๆ คนแล้ว การเดินทางสักทริปไม่จำเป็นต้องใช้เงินเยอะ ไม่ต้องเป็นประเทศไกลๆ แค่ได้ไปในที่ที่ไม่เคยไปกับเพื่อนๆ คนรัก หรือครอบครัว แค่นั้นก็เป็นทริปที่มีความสุขแล้วค่ะ

และวันนี้เราก็มีทริปเด็ดๆ มาฝากกับ 8 ที่เที่ยวเอเชีย ที่ทั้งถูกและดี ประจำปี 2019


1. ຫວຽດນາມ

ຫວຽດນາມຄືໜື່ງໃນປະເທດບອ່ນທຽ່ວເອຊຽນ ທີ່ບອກໄດ້ຢ່າງເຕັມປາກເຕັມຄຳວ່າ ໜ້າທຽ່ວຫຼາຍແລະໃຊ້ງົບໜອ້ຍດຽວກໍ່ທຽ່ວໄດ້ບອ່ນນີ່ເປັນປະເທດມນເສັ້ນທາງເອຊຽນຕາເວັນອອກສ່ຽງໃຕ້ທີ່ໃຜໆກໍ່ສາມາດຫາຫອ້ງພັກລາຄາປະຢັດຫຼືໂຮສເທລໃນເມືອງໃຫຍ່ໆໄດ້ ເອີ້ນໄດ້ວ່າຖ້າຢາກເຫັນວັດທະນະທຳແລະປະຫວັດສາດທີ່ຫຼາກຫຼາຍຂອງຫວຽດນາມກໍ່ຕອ້ງຫ້າມພາດທີ່ນີ້ເລີຍ!!

เวียดนาม คือหนึ่งในที่เที่ยวเอเชียที่บอกได้อย่างเต็มปากเต็มคำว่าน่าเที่ยวมากและใช้งบนิดเดียวก็เที่ยวได้ ที่นี่เป็นประเทศในเส้นทางเอเชียตะวันออกเฉียงใต้ ที่ใครๆ ก็สามารถหาห้องพักราคาประหยัด

หรือโฮสเทลในเมืองใหญ่ๆได้ เรียกว่าถ้าอยากเห็นวัฒธรรมและประวัติศาสตร์ที่หลากหลายของเวียดนาม

ล่ะก็ต้องห้ามพลาดที่นี่เลย


ສຳລັບເສັ້ນທາງຍອດຮິດໃນຫວຽດນາມ ເຮົາສາມາດທ່ຽວໄດ້ຕັ້ງແຕ່ເໜື່ອຮອດໃຕ້ເລີຍ ເລີ່ມກັນທີ່ຫວຽດນາມເໜືອ ທີ່ເມືອງ ຮ່າໂນ້ຍ ຮ່າລອງແລະຊາປາ ໄປສຳຜັດອາກາດເຢັນສະບາຍແລະທຳມະຊາດສວຍງາມຂອງມໍລະດົກໂລກ, ຫວຽດນາມກາງ ທີ່ເມືອງ ເວ້ ຮອຍອັນແລະດານັງ ຊື່ງທີ່ເມືອງດານັງມີສະຖານທີ່ທອ່ງທຽ່ວທີ່ກຳລັງໄດ້ຮັບຄວາມນິຍົມຢ່າງບານາຮິນນັ້ນເອງ, ຫວຽດນາມໃຕ້ທີ່ເມືອງໂຮຈິມິນ ດາລັດ ມຸຍເນ່ ກັບທີ່ທ່ຽວໃກ້ໆຄືທະເລຊາຍແລະເມືອງຕາກບັນຍາກາດຊິວໆທີ່ເມືອງຫຍາຈາງແຕ່ລະເມືອງໃນຫວຽດນາມເຮົາຈະໄດ້ສຳຜັດກັບບັນຍາກາດຂອງເມືອງເກົ່າທີ່ສວຍງາມກັບຮ້ານຄ້າແລະບ້ານພັກໃນສະໄຕ໋ທີ່ປະສົມປະສານລະຫວ່າງຈິນແລະຫວຽດນາມຮັບຮອງວ່າທ່ຽວຫວຽດນາມຈະເຮັດໃຫ້ທຸກຄົນສະນຸກສະໜານກັນຢ່າງແນ່ນອນ

สำหรับเส้นทางยอดฮิตในเวียดนาม เราสามารถเที่ยวได้ตั้งแต่เหนือจรดใต้เลยล่ะค่ะ เริ่มกันที่เวียดนามเหนือ ที่เมือง ฮานอย ฮาลอง และซาปา ไปสัมผัสอากาศเย็นสบายและธรรมชาติสวยงามของมรดกโลก, เวียดนามกลาง ที่เมือง เว้ ฮอยอัน และดานัง ซึ่งที่เมืองดานังมีสถานที่เที่ยวที่กำลังได้รับความนิยมอย่าง บานาฮิลล์ นั่นเอง, เวียดนามใต้ ที่เมืองโฮจิมินห์ ดาลัด มุยเน่ กับที่เที่ยวชิคๆ อย่างทะเลทราย และเมืองตากอากาศบรรยากาศชิลๆ ที่เมืองญาจาง แต่ละเมืองในเวียดนาม เราจะได้สัมผัสกับบรรยากาศของเมืองเก่าที่สวยงามด้วยร้านค้าและบ้านพักในสไตล์ที่ผสมผสานระหว่างจีนและเวียดนาม รับรองว่าเที่ยวเวียดนามจะทำให้ทุกคนสนุกสนานแน่นอน


2. ບາຫຼີ ອິນໂດເນເຊຍ

ບາຫຼີກໍ່ເປນອີກໜື່ງແຫ່ງທີ່ສວຍງາມແລະເປັນຕາໄປຢ້ຽມຢາມທີ່ສຸດ ເປັນບອ່ນທ່ຽວເອຊຽນ ທີ່ເຕັມໄປດວ້ຍວັດທີ່ມີສະຖາປັດຕະຍະກຳອັນໂດດເດັ່ນມີພູເຂົາທີ່ສວຍງາມຈົນໄດ້ຊື່ວ່າເປັນດິນແດນແຫ່ງສວງສະຫວັນໂດຍສະເພາະສຳລັບນັກໂຕ້ຄື້ນທັງຫຼາຍ ສວ່ນໃນເລື້ອງຂອງທີ່ພັກທີ່ນີ້ກໍ່ບໍ່ແພງຫຼາຍເຊັ່ນດຽວກັບສິນຄ້າໃນຕະຫຼາດທອ້ງຖິ່ນທີ່ລາຄາກໍ່ບໍ່ແພງເຊັ່ນກັນແຕ່ອາດຈະຕອ້ງເບີ່ງໃຫ້ດີກັນຈັກໜອຍໜຶ່ງວ່າສິນຄ້າທີ່ຊື້ໄປເປັນຂອງແທ້ແມ່ນຫຼືບໍ່

บาหลี ก็เป็นอีกหนึ่งแห่งที่สวยงามและน่าไปเยือนมากที่สุด เป็นที่เที่ยวเอเชีย ที่เต็มไปด้วยวัดที่มีสถาปัตยกรรมอันโดดเด่น มีภูเขาไฟที่สวยงาม จนได้ชื่อว่าเป็นดินแดนแห่งสรวงสวรรค์โดยเฉพาะสำหรับนักโต้คลื่นทั้งหลาย ส่วนในเรื่องของที่พักที่นี่ก็ไม่แพงมาก เช่นเดียวกับสินค้าในตลาดท้องถิ่นที่ราคาก็ไม่แพงเช่นกัน แต่อาจจะต้องดูให้ดีกันสักหน่อยว่าสินค้าที่ซื้อไปเป็นของแท้จริงหรือเปล่า


ສຳລັບບອ່ນທ່ຽວຍອດຮິດໃນບາຫຼີທີ່ບໍ່ຄວນພາດເຊັ່ນວັດເບຊາກີ ວັດເກົ່າແກ່ໃນບາຫຼີ ທີ່ມີເບື້ອງຫຼັງເປັນພູເຂົາ ສວ່ນຄົນທີ່ມັກຫຼີ້ນເຊີບຕອ້ງໄປທີ່ຫາດຄູຕ້າ ທີ່ມີຊື່ສຽງສຳລັບນັກຫຼີ້ນເຊີບເພາະທະເລສວຍງາມຄື້ນລູກໃຫຍ່ ແລະທີ່ພາດບໍ່ໄດ້ ສາວໆຄົນໃດທີ່ມັກຖ່າຍຮູບບໍ່ຄວນພາດການໄປນັ່ງຊິງຊ້າ ບາລີສະວິງຊິງຊ້າທ່າມກາງທຳມະຊາດສວຍໆຮັບຮອງວ່າໄດ້ຮູບງາມໆມາອັບລົງໂຊຊຽວແນ່ນອນ

สำหรับที่เที่ยวยอดฮิตในบาหลีที่ไม่ควรพลาด อย่างเช่น วัดเบซากีห์ วัดเก่าแก่ในบาหลี ที่มีฉากหลังเป็นภูเขา Agung ส่วนคนชอบเล่นเสิร์ฟต้องไปที่ ที่มีชื่อเสียงสำหรับนักเล่นเซิร์ฟเพราะทะเสวยงาม คลื่นลูกใหญ่ และที่พลาดไม่ได้ สาวๆ คนไหนชอบถ่ายรูป ไม่ควรพลาดการไปนั่งชิงช้า บาหลีสวิงชิงช้าท่ามกลางธรรมชาติสวยๆ รับรองว่าได้รูปสวยๆ มาอัพโซเชี่ยลแน่นอน


3. ມຽນມາ

ອິກໜິ່ງປະເທດໃກ້ເມືອງໄທທີ່ທ່ຽວໄດ້ແບບຖືກແລະດີ ນັ້ນກໍ່ຄື ມຽນມາສາມາດໄປທ່ຽວໄດ້ງ່າຍໆ ມີເວລາແຕ່ 1-2 ວັນກໍ່ທ່ຽວໄດ້ ເພາະດຽວນີ້ມີທົວມຽນມາວັນດຽວອີກດວ້ຍ ສວ່ນໃຜທີ່ຍັງບໍ່ເຄີຍໄປມຽນມາຕອ້ງໄປໃຫ້ໄດ້ຈັກເທື່ອໜື່ງໂດຍສະເພາະຊາວພຸດມັກທຳບຸນໃນພະມ້າສະຖານທີ່ສັກສິດຫຼາກຫຼາຍ ແຕ່ໃນເມືອງຢ່າງກຸ້ງທີ່ດຽວກໍ່ມີຫຼາຍສະຖານທີ່ໃຜຢາກໄປໄຫວ້ພະເສີມດວງໃຫ້ເປັນສິລິມຸງຄຸນກັບຊີວິດ ກໍ່ສາມາດວາງແຜນໄປທ່ຽວໃນຊວ້ງວັນຢຸດໄດ້ເລີຍ

อีกหนึ่งประเทศใกล้เมืองไทยที่เที่ยวได้แบบถูกและดี นั่นก็คือ พม่า สามารถไปเที่ยวได้ง่ายๆ มีเวลาแค่ 1-2 วันก็เที่ยวได้แล้วค่ะ เพราะเดี๋ยวนี้มีทัวร์พม่าวันเดียวด้วยนะ ใครยังไม่เคยไปพม่า ต้องไปให้ได้สักครั้ง โดยเฉพาะชาวพุทธ ชอบทำบุญ ในพม่ามีสถานที่ศักดิ์สิทธิ์มากมาย แค่ในเมืองย่างกุ้งที่เดียวก็มีหลายสถานที่เลยค่ะ ใครอยากไปไหว้พระเสริมดวงให้เป็นสิริมงคลกับชีวิต ก็สามารถวางแผนไปเที่ยวช่วงวันหยุดได้เลย

ສຳລັບບອ່ນທ່ຽວຍອດຮິດໃນມຽນມາ ສະຖານທີ່ສັກສິດທີ່ຄວນໄປເຢືອນຈັກຄັ້ງນັ້ນກໍ່ຄື ພະມະຫາເຈດີຊະເວດາກອງເຈດີສີທອງອະຣາມຫຸ້ມດວ້ຍທອງຄຳ ອາຍຸກວ່າ 2000 ປີສະຖານທີ່ສັກສິດຄູ່ບ້ານຄູ່ເມືອງຂອງຊາວມຽນມາ ພະທາດອິນແຂວນ 1 ໃນ 5 ມະຫາບູຊາສະຖານທີ່ຊາວມຽນມາໃຫ້ຄວາມເຄົາລົບນັບຖື ລັກສະນະເປັນຫິນສີທອງຂະໜາດໃຫຍ່ສູງກວ່າ ຕັ້ງຢູ່ແຄມໜ້າຜາສູງແລະະໄປເບິ່ງວິວງາມໆຂອງທະເລເຈດີໃນເມືອງພຸກາມ

สำหรับที่เที่ยวยอดฮิตในพม่า สถานที่ศักดิ์สิทธิ์ที่ควรไปเยือนสักครั้งนั่นก็คือ พระมหาเจดีย์ชเวดากองเจดีย์สีทองอร่ามหุ้มด้วยทองคำ อายุกว่า 2,000 ปี สถานที่ศักดิ์สิทธิ์คู่บ้านคู่เมืองของชาวพม่า พระธาตุอินทร์แขวน 1 ใน 5 มหาบูชาสถานที่ชาวพม่าให้ความเคารพนับถือ ลักษณะเป็นหินสีทองขนาดใหญ่สูงกว่า ตั้งอยู่ริมหน้าผาสูง และไปชมวิวสวยๆ ของทะเลเจดีย์ใน เมืองพุกาม


4. ສິງກະໂປ

ສິງກະໂປເປັນເກາະນອ້ຍໆ ທີ່ເຕັມໄປດວ້ຍບອ່ນທ່ຽວໜ້າສົນໃຈຫຼາຍ ບ້ານເມືອງກໍ່ຈະເລີນແລະມີລະບຽບ ແນມໄປທາງໃດກໍ່ເຫັນແຕ່ຕຶກຮູບຮ່າງແປກຫູແປກຕາມີບອ່ນທ່ຽວເໝາະກັບຄົນທຸກເພດທຸກໄວ

สิงคโปร์เป็นเกาะเล็กๆ ที่เต็มไปด้วยที่เที่ยวน่าสนใจมากมาย บ้านเมืองก็เจริญและมีระเบียบ มองไปทางไหนก็เจอแต่ตึกรูปร่างแปลกตา มีเที่ยวเที่ยวเหมาะกับคนทุกเพศทุกวัย

ສຳລັບບອ່ນທ່ຽວຍອດຮິດໃນສິງກະໂປ ໄປຊົມວິວງາມໆກັບແລນມາກອັນໂດດເດັ່ນຂອງສິງກະໂປທີ່ ມາຣິນ່າເບ ທີ່ມີທັງ ເມີໄລອອນແລະຕຶກມາຣິນ່າເບແຊນ ຈາກນັ້ນໄປຊົມສວນພຶກສາສາດຂະໜາດໃຫຍ່ຢ່າງ Gardens by the Bay ທີ່ມີຈຸດເດັ່ນຢູ່ຕົ້ນໄມ້ຍັກຫຼື Supertree Grove ແລ້ວໄປຫາຂອງກິນແຊບໆກັນທີ່ຍ່ານ China Town ມາສິງກະໂປຕອ້ງບໍ່ພາດຊິມບັກກຸ໊ດເຕ໋ແລະເຂົ້າມັນໄກ່ກັນເດີ

สำหรับที่เที่ยวยอดฮิตในสิงโปร์ ไปชมวิวสวยๆ กับแลนด์มาร์คอันโดดเด่นของสิงคโปร์ที่ มาร์ริน่าเบย์ ที่มีทั้ง เมอร์ไลออน และตึก มารีน่า เบย์ แซนด์ส จากนั้นไปชมสวนพฤกษศาสตร์ขนาดใหญ่อย่าง Gardens by the Bay ที่มีจุดเด่นอยู่ที่ต้นไม้ยักษ์ หรือ Supertree Grove แล้วไปหาของกินอร่อยๆ กันที่ย่าน China Town มาสิงคโปร์ต้องไม่พลาดชิมบักกุ๊ดเต๋และข้าวมันไก่นะคะ


5. ໄຕ້ຫວັນ

ໃນໄຕ້ຫວັນມີທີ່ທຽ່ວອັນແປກໆໃໝ່ຫຼາກຫຼາຍ ທັງທຳມະຊາດ ຕຶກສູງ ບ້ານເມືອງເກົ່າ ລວມໄປເຖິງບອ່ນຊອ໋ບປີ້ງແລະສະະຕຣີດຟູດເມນູສຸແຊບ ສາຍກິນຕອ້ງບໍ່ພາດການໄປຊິມຊານົມໄຂ່ມຸກໄຕ້ຫວັນເລີຍເພາະທີ່ນີ້ຄືຕົ້ນກຳເນີດເຄື່ອງດື່ມຍອດຮິດເມນູນີ້

ในไต้หวันมีที่เที่ยวแปลกใหม่มากมาย ทั้งธรรมชาติ ตึกสูง บ้านเมืองเก่า รวมไปถึงที่ช้อปปิ้งและสตรีทฟู้ดเมนูแสนอร่อย สายกินต้องไม่พลาดการไปชิม ชานมไข่มุกไต้หวัน เลยนะ เพราะที่นี่แหละคือต้นกำเนิดเครื่องดื่มยอดฮิตเมนูนี้

ສຳລັບແຫຼ່ງທອ່ງທ່ຽວທີ່ໜ້າສົນໃຈໃນເມືອງໄທເປມີແລນມາກທີ່ໂດດເດັ່ນເຊັ່ນຕຶກ ຕຶກສູງລະຟ້າຮູບຮ່າງມີເອກະລັກສວ່ນໃຜມັກຊົມວິວແລະບ້ານເຮືອນບູຮານງາມໆຕອ້ງໄປເຢືອນໝູ່ບ້ານບູຮານຈິ່ວເຟິ່ນ ຈາກນັ້ນໄປສຳຜັດທຳມະຊາດອຸດົມສົມບູນ ທີ່ທະເລສາບ ສຸລິຍັນຈັນທາແລະອຸດທະຍານແຫ່ງຊາດອາລີຊານປິດທ້າຍດວ້ຍການຊອ໋ບປິ້ງຈຸໃຈທີ່ຕະຫຼາດຍ່ານຊີເໝິນຕິງ

สำหรับที่เที่ยวน่าสนใจในไต้หวัน ในเมืองไทเปมีแลนด์มาร์คที่โดดเด่นอย่าง ตึก Taipei 101 ตึกสูงระฟ้ารูปทรงมีเอกลักษณ์ ส่วนใครชอบชมวิวและบ้านเรือนโบราณสวยๆ ต้องไปเยือน หมู่บ้านโบราณจิ่วเฟิ่น จากนั้นไปสัมผัสธรรมชาติอุดมสมบูรณ์ที่ ทะเลสาบสุริยันจันทรา และ อุทยานแห่งชาติอาลีซาน ปิดท้ายด้วยการช้อปปิ้งจุใจที่ตลาดย่านซีเหมินติง


6. ຮອ່ງກົງ

ຮອ່ງກົງເປັນເກາະນອ້ຍໆ ແຕ່ມີສະຖານທີ່ທ່ຽວໜ້າສົນໃຈອັດແໜ້ນຢູ່ພຽບ ທັງຕຶກຣາມບ້ານຊອ່ງທີ່ຈະເລີນຫູຈະເລີນຕາ ມີ່ທ່າເຮືອຂະໜາດໃຫຍ່ ຈຸດຊົມວິວເທີງພູເຂົາ ລວມໄປເຖິງສະຖານທີ່ສັກສິດທີ່ຄົນນິຍົມໄປຂໍພອນດ້ານຕ່າງໆ ແລ້ວສົມດັ່ງປາຖະໜາກັນມາກໍ່ຫຼາຍແລ້ວ ສຳລັບການໄປທ່ຽວຮອ່ງກົງ ເຮົາສາມາດໄປທ່ຽວໄດ້ຕະຫຼອດປີແລະຍັງເປັນສວນສະຫວັນຂອງຄົນມັກຊອ໋ບ ລາຄາສິນຄ້າຢູ່ນີ້ຖືກກວ່າບອ່ນອື່ນໆ ແຖມຊ່ວງປະມານເດືອນມິຖຸນາເຖິງເດືອນສິງຫາ ຈະມີງານເຊວເອີ້ນໄດ້ວ່າຮອ່ງກົງລົດທັງເກາະອີກດວ້ຍ

ฮ่องกง เป็นเกาะเล็กๆ แต่มีสถานที่เที่ยวน่าสนใจอัดแน่นอยู่เพียบ ทั้งตึกรามบ้านช่องที่เจริญหูเจริญตา มีท่าเรือขนาดใหญ่ จุดชมวิวบนภูเขา รวมไปถึงสถานที่ศักดิ์สิทธืที่คนนิยมไปขอพรด้านต่างๆ แล้วสมดังปรารถนากันมาก็เยอะ สำหรับการไปเที่ยวฮ่องกง เราสามารถไปเที่ยวได้ตลอดปี และยังเป็นสวรรค์ของนักช้อป ราคาสินค้าที่นี่จะถูกกว่าที่อื่นๆ แถมช่วงประมาณเดือนมิถุนายนถึงสิงหาคม จะมีงานเซลล์ที่เรียกได้ว่า ฮ่องกง ลดทั้งเกาะ อีกด้วยค่ะ


7. ເກົາຫຼີ

ເກົາຫຼີມີສະຖານທີ່ທ່ຽວໜ້າສົນໃຈມາກມາຍແຖມຍັງມີລະດູທີ່ແຕກຕ່າງຈາກບ້ານເຮົາເຮັດໃຫ້ເຮົາໄປທ່ຽວໄດ້ຕະຫຼອດປີ ບໍ່ວ່າຈະເປັນການຊົມຊາກຸຣະໃນລະດູໃບໄມ້ຜິ(ລະດູເຂດອົບອຸ່ນແລະເຂດໜາວ) ທ່ຽວຊົມໃບໄມ້ປ່ຽນສີໃນລະດູໃບໄມ້ຫຼົ່ນ ຫຼືຈະເປັນຫຼີ້ນສະກີລຸຍຫິມະໃນລະດູໜາວເອີ້ນໄດ້ວ່າມີຄົບທຸກກິດຈະກຳທັ່ງທ່ຽວ ກິນ ຊອ໋ປິ້ງ

ສວ່ນເມືອງໜ້າທ່ຽວເຊັ່ນ ກຸງໂຊນ ເມືອງຫຼວງທີ່ເຕັມໄປດວ້ຍຄວາມຈະເລີຍແລະທັນສະໄໝ ຫຼືຈະເປັນເມືອງທາງໃຕ້ເຊັ່ນ ປູຊານ ທີ່ມີຊາຍຫາດສວຍງາມກໍ່ໜ້າທ່ຽວບໍ່ແພ້ກັນ

เกาหลีมีสถานที่เที่ยวน่าสนใจมากมาย แถมยังมีฤดูที่แตกต่างจากบ้านเราทำให้สามารถไปเที่ยวได้

ตลอดปี ไม่ว่าจะเป็นการชมซากุระในฤดูใบไม้ผลิ เที่ยวชมใบไม้เปลี่ยนสีในฤดูใบไม้ร่วง หรือจะไปเล่นสกี

ลุยหิมะในฤดูหนาว เรียกได้ว่ามีครบทุกกิจกรรมทั้งเที่ยว กิน ช้อปปิ้ง ส่วนเมืองน่าเที่ยวก็อย่างเช่น

กรุงโซล เมืองหลวงที่เต็มไปด้วยความเจริญและทันสมัย หรือจะเป็นเมืองทางใต้อย่าง ปูซาน

ที่มีชายหาดสวยๆ ก็น่าเที่ยวไม่แพ้กัน

ແລະມາເກົາຫຼີທັງທີຕອ້ງໄປຊອ໋ບປິ້ງທີ່ ຍ່ານມຽງດົງ ແຫຼ່ງຊອ໋ບທີ່ລວມຮ້ານຄ້າທຸກຢ່າງໄວ້ໃນບອ່ນດຽວ ທັງຮ້ານເຄື່ອງສຳອາງ ເສື້ອຜ້າ ກະເປົ໋າ ເກີບ ລວມໄປເຖິງຮ້ານອາຫານ ແລະຄ່າເຟໜ້າຮັກໆ ສະໄຕ໋ເກົາຫຼີຮັບຮອງວ່າທ່ຍວເພີນແນ່ນອນ

และมาเกาหลีทั้งทีต้องไปช้อปปิ้งที่ ย่านเมียงดงและฮงแด แหล่งช้อปที่รวมร้านค้าทุกอย่างไว้ในที่เดียว ทั้งร้านเครื่องสำอาง เสื้อผ้า กระเป๋า รองเท้า รวมไปถึงร้านอาหารและคาเฟ่น่ารักๆ สไตล์เกาหลี รับรองว่าเที่ยวเพลินแน่นอน


8. ຍີ່ປຸ່ນ

ປິດທ້າຍ ທີ່ທ່ຽວເອຊຽນ ຖືກແລະດີ ທີ່ເຮົາຄັດມາແນະນຳນັ້ນກໍ່ຄື ຍີ່ປຸ່ນ ປະເທດສຸດທ້າຍສະໄໝແລະເຕັມໄປດວ້ຍຄວາມໜ້າຕື່ນຕາຕື່ນໃຈ ແຕ່ໃນຂະນະດຽວກັນກໍ່ມີປະຫວັດສາດແລະທຳມະຊາດອຸດົມສົມບູນ ບອກໄດ້ເລີຍວ່າດຽວນີ້ການທ່ຽວຍີ່ປຸ່ນບໍ່ໄດ້ແພງຢ່າງທີ່ຄິດ

ปิดท้าย ที่เที่ยวเอเชีย ถูกและดี ที่เราคัดมาแนะนำนั่นก็คือ ญี่ปุ่น ประเทศสุดทันสมัยและเต็มไปด้วยความน่าตื่นตาตื่นใจ แต่ในขณะเดียวกันก็มีประวัติศาสตร์และธรรมชาติอุดมสมบูรณ์ บอกได้เลยค่ะว่าเดี๋ยวนี้การเที่ยวญี่ปุ่นไม่ได้แพงอย่างที่คิด

ສຳລັບການທ່ຽວແນະນຳໃນຍີ່ປຸ່ນເລີ່ມຕົ້ນກັນທີ່ເມືອງຫຼວງສຸດທັນສະໄໝເຊັ່ນ ໂຕກຽວ ເຖິງຈະເປັນເມືອງໃຫຍ່ທີ່ເຕັມໄປດວ້ຍຄວາມວຸ້ນວາຍໃນບາງພື້ນທີ່ແຕ່ກໍ່ມີສະຖານທີ່ທ່ຽວຢູ່ຫຼວງຫຼາຍແລະຊອ໋ບປິ້ງໃນ ຍ່ານຊິນຈູກຸ ຊິບຸຍ່າ ຫຼື ຮາຣາຈູກຸ ກໍ່ລະລາຍຊັບນັກທອ່ງທ່ຽວມາຫຼາຍແລ້ວ ຫຼືໃຜມັກທຳມະຊາດແລະອາກາດເຢັນສະບາຍ ຕອ້ງໄປທີ່ ຮອກໄກໂດເກາະເໜືອສຸດຂອງຍີ່ປຸ່ນເປັນເມືອງຊິວໆ ລາຍອອ້ມດວ້ຍທຳມະຊາດແລະຜົນຜະລິດທາງການກະເສດສຸດແຊບສວ່ນອີກໜື່ງເມືອງທອ່ງທ່ຽວຍອດຮິດກໍ່ຕອ້ງຍົກໃຫ້ໂອຊາກ້າທີ່ມີສວນສະນຸກລະດັລໂລກເຊັ່ນ Universal Studios Japan ນັ້ນເອງ

สำหรับที่เที่ยวแนะนำในญี่ปุ่น เริ่มต้นกันที่เมืองหลวงสุดทันสมัยอย่าง โตเกียว ถึงจะเป็นเมืองใหญ่ที่เต็มไปด้วยความวุ่นวายในบางพื้นที่ แต่ก็มีสถานที่เที่ยวอยู่มากมาย และที่ช้อปปิ้งในย่านชินจูกุ ชิบุย่า หรือฮาราจูกุ ก็ละลายทรัพย์นักท่องเที่ยวมานักต่อนัก หรือใครชอบธรรมชาติและอากาศเย็นสบาย ต้องไปที่ ฮอกไกโดเกาะเหนือสุดของญี่ปุ่น เป็นเมืองชิลๆ รายล้อมด้วยธรรมชาติและผลผลิตทางการเกษตรแสนอร่อย ส่วนอีกหนึ่งเมืองท่องเที่ยวยอดฮิตก็ต้องยกให้ โอซาก้า ที่มีสวนสนุกระดับโลกอย่าง Universal Studios Japan นั่นเอง

19 views0 comments