8 ທີ່ທຽ່ວເອເຊຍທັງຖືກແລະຟີນ 2019


ສຳລັບນັກທອ່ງທ່ຽວຫຼາຍຄົນແລ້ວ ການເດີນທາງຈັດທຣິບບໍ່ຈຳເປັນຕອ້ງໃຊ້ເງິນຫຼາຍ ບໍ່ຕອ້ງເປັນປະເທດໄກໆ ແຕ່ໄປບອ່ນທີ່ທີ່ບໍ່ເຄີຍໄປກັບໜູ່ເພື່ອນ ຄົນຮັກຫຼືກັບຄອບຄົວ ເທົ່ານີ້ກໍ່ເປັນທຣິບທີ່ມີຄວາມສຸກແລ້ວແລະວັນນີ້ເຮົາກໍ່ມີທຣິບເດັດໆ ກັບ 8 ບອ່ນທຽ່ວເອເຊຍທີ່ທັງຖືກແລະດີປະຈຳປີ 2019


สำหรับนักท่องเที่ยวหลายๆ คนแล้ว การเดินทางสักทริปไม่จำเป็นต้องใช้เงินเยอะ ไม่ต้องเป็นประเทศไกลๆ แค่ได้ไปในที่ที่ไม่เคยไปกับเพื่อนๆ คนรัก หรือครอบครัว แค่นั้นก็เป็นทริปที่มีความสุขแล้วค่ะ

และวันนี้เราก็มีทริปเด็ดๆ มาฝากกับ 8 ที่เที่ยวเอเชีย ที่ทั้งถูกและดี ประจำปี 2019


1. ຫວຽດນາມ

ຫວຽດນາມຄືໜື່ງໃນປະເທດບອ່ນທຽ່ວເອຊຽນ ທີ່ບອກໄດ້ຢ່າງເຕັມປາກເຕັມຄຳວ່າ ໜ້າທຽ່ວຫຼາຍແລະໃຊ້ງົບໜອ້ຍດຽວກໍ່ທຽ່ວໄດ້ບອ່ນນີ່ເປັນປະເທດມນເສັ້ນທາງເອຊຽນຕາເວັນອອກສ່ຽງໃຕ້ທີ່ໃຜໆກໍ່ສາມາດຫາຫອ້ງພັກລາຄາປະຢັດຫຼືໂຮສເທລໃນເມືອງໃຫຍ່ໆໄດ້ ເອີ້ນໄດ້ວ່າຖ້າຢາກເຫັນວັດທະນະທຳແລະປະຫວັດສາດທີ່ຫຼາກຫຼາຍຂອງຫວຽດນາມກໍ່ຕອ້ງຫ້າມພາດທີ່ນີ້ເລີຍ!!

เวียดนาม คือหนึ่งในที่เที่ยวเอเชียที่บอกได้อย่างเต็มปากเต็มคำว่าน่าเที่ยวมากและใช้งบนิดเดียวก็เที่ยวได้ ที่นี่เป็นประเทศในเส้นทางเอเชียตะวันออกเฉียงใต้ ที่ใครๆ ก็สามารถหาห้องพักราคาประหยัด

หรือโฮสเทลในเมืองใหญ่ๆได้ เรียกว่าถ้าอยากเห็นวัฒธรรมและประวัติศาสตร์ที่หลากหลายของเวียดนาม

ล่ะก็ต้องห้ามพลาดที่นี่เลย


ສຳລັບເສັ້ນທາງຍອດຮິດໃນຫວຽດນາມ ເຮົາສາມາດທ່ຽວໄດ້ຕັ້ງແຕ່ເໜື່ອຮອດໃຕ້ເລີຍ ເລີ່ມກັນທີ່ຫວຽດນາມເໜືອ ທີ່ເມືອງ ຮ່າໂນ້ຍ ຮ່າລອງແລະຊາປາ ໄປສຳຜັດອາກາດເຢັນສະບາຍແລະທຳມະຊາດສວຍງາມຂອງມໍລະດົກໂລກ, ຫວຽດນາມກາງ ທີ່ເມືອງ ເວ້ ຮອຍອັນແລະດານັງ ຊື່ງທີ່ເມືອງດານັງມີສະຖານທີ່ທອ່ງທຽ່ວທີ່ກຳລັງໄດ້ຮັບຄວາມນິຍົມຢ່າງບານາຮິນນັ້ນເອງ, ຫວຽດນາມໃຕ້ທີ່ເມືອງໂຮຈິມິນ ດາລັດ ມຸຍເນ່ ກັບທີ່ທ່ຽວໃກ້ໆຄືທະເລຊາຍແລະເມືອງຕາກບັນຍາກາດຊິວໆທີ່ເມືອງຫຍາຈາງແຕ່ລະເມືອງໃນຫວຽດນາມເຮົາຈະໄດ້ສຳຜັດກັບບັນຍາກາດຂອງເມືອງເກົ່າທີ່ສວຍງາມກັບຮ້ານຄ້າແລະບ້ານພັກໃນສະໄຕ໋ທີ່ປະສົມປະສານລະຫວ່າງຈິນແລະຫວຽດນາມຮັບຮອງວ່າທ່ຽວຫວຽດນາມຈະເຮັດໃຫ້ທຸກຄົນສະນຸກສະໜານກັນຢ່າງແນ່ນອນ

สำหรับเส้นทางยอดฮิตในเวียดนาม เราสามารถเที่ยวได้ตั้งแต่เหนือจรดใต้เลยล่ะค่ะ เริ่มกันที่เวียดนามเหนือ ที่เมือง ฮานอย ฮาลอง และซาปา ไปสัมผัสอากาศเย็นสบายและธรรมชาติสวยงามของมรดกโลก, เวียดนามกลาง ที่เมือง เว้ ฮอยอัน และดานัง ซึ่งที่เมืองดานังมีสถานที่เที่ยวที่กำลังได้รับความนิยมอย่าง บานาฮิลล์ นั่นเอง, เวียดนามใต้ ที่เมืองโฮจิมินห์ ดาลัด มุยเน่ กับที่เที่ยวชิคๆ อย่างทะเลทราย และเมืองตากอากาศบรรยากาศชิลๆ ที่เมืองญาจาง แต่ละเมืองในเวียดนาม เราจะได้สัมผัสกับบรรยากาศของเมืองเก่าที่สวยงามด้วยร้านค้าและบ้านพักในสไตล์ที่ผสมผสานระหว่างจีนและเวียดนาม รับรองว่าเที่ยวเวียดนามจะทำให้ทุกคนสนุกสนานแน่นอน


2. ບາຫຼີ ອິນໂດເນເຊຍ

ບາຫຼີກໍ່ເປນອີກໜື່ງແຫ່ງທີ່ສວຍງາມແລະເປັນຕາໄປຢ້ຽມຢາມທີ່ສຸດ ເປັນບອ່ນທ່ຽວເອຊຽນ ທີ່ເຕັມໄປດວ້ຍວັດທີ່ມີສະຖາປັດຕະຍະກຳອັນໂດດເດັ່ນມີພູເຂົາທີ່ສວຍງາມຈົນໄດ້ຊື່ວ່າເປັນດິນແດນແຫ່ງສວງສະຫວັນໂດຍສະເພາະສຳລັບນັກໂຕ້ຄື້ນທັງຫຼາຍ ສວ່ນໃນເລື້ອງຂອງທີ່ພັກທີ່ນີ້ກໍ່ບໍ່ແພງຫຼາຍເຊັ່ນດຽວກັບສິນຄ້າໃນຕະຫຼາດທອ້ງຖິ່ນທີ່ລາຄາກໍ່ບໍ່ແພງເຊັ່ນກັນແຕ່ອາດຈະຕອ້ງເບີ່ງໃຫ້ດີກັນຈັກໜອຍໜຶ່ງວ່າສິນຄ້າທີ່ຊື້ໄປເປັນຂອງແທ້ແມ່ນຫຼືບໍ່

บาหลี ก็เป็นอีกหนึ่งแห่งที่สวยงามและน่าไปเยือนมากที่สุด เป็นที่เที่ยวเอเชีย ที่เต็มไปด้วยวัดที่มีสถาปัตยกรรมอันโดดเด่น มีภูเขาไฟที่สวยงาม จนได้ชื่อว่าเป็นดินแดนแห่งสรวงสวรรค์โดยเฉพาะสำหรับนักโต้คลื่นทั้งหลาย ส่วนในเรื่องของที่พักที่นี่ก็ไม่แพงมาก เช่นเดียวกับสินค้าในตลาดท้องถิ่นที่ราคาก็ไม่แพงเช่นกัน แต่อาจจะต้องดูให้ดีกันสักหน่อยว่าสินค้าที่ซื้อไปเป็นของแท้จริงหรือเปล่า


ສຳລັບບອ່ນທ່ຽວຍອດຮິດໃນບາຫຼີທີ່ບໍ່ຄວນພາດເຊັ່ນວັດເບຊາກີ ວັດເກົ່າແກ່ໃນບາຫຼີ ທີ່ມີເບື້ອງຫຼັງເປັນພູເຂົາ ສວ່ນຄົນທີ່ມັກຫຼີ້ນເຊີບຕອ້ງໄປທີ່ຫາດຄູຕ້າ ທີ່ມີຊື່ສຽງສຳລັບນັກຫຼີ້ນເຊີບເພາະທະເລສວຍງາມຄື້ນລູກໃຫຍ່ ແລະທີ່ພາດບໍ່ໄດ້ ສາວໆຄົນໃດທີ່ມັກຖ່າຍຮູບບໍ່ຄວນພາດການໄປນັ່ງຊິງຊ້າ ບາລີສະວິງຊິງຊ້າທ່າມກາງທຳມະຊາດສວຍໆຮັບຮອງວ່າໄດ້ຮູບງາມໆມາອັບລົງໂຊຊຽວແນ່ນອນ

สำหรับที่เที่ยวยอดฮิตในบาหลีที่ไม่ควรพลาด อย่างเช่น วัดเบซากีห์ วัดเก่าแก่ในบาหลี ที่มีฉากหลังเป็นภูเขา Agung ส่วนคนชอบเล่นเสิร์ฟต้องไปที่ ที่มีชื่อเสียงสำหรับนักเล่นเซิร์ฟเพราะทะเสวยงาม คลื่นลูกใหญ่ และที่พลาดไม่ได้ สาวๆ คนไหนชอบถ่ายรูป ไม่ควรพลาดการไปนั่งชิงช้า บาหลีสวิงชิงช้าท่ามกลางธรรมชาติสวยๆ รับรองว่าได้รูปสวยๆ มาอัพโซเชี่ยลแน่นอน


3. ມຽນມາ

ອິກໜິ່ງປະເທດໃກ້ເມືອງໄທທີ່ທ່ຽວໄດ້ແບບຖືກແລະດີ ນັ້ນກໍ່ຄື ມຽນມາສາມາດໄປທ່ຽວໄດ້ງ່າຍໆ ມີເວລາແຕ່ 1-2 ວັນກໍ່ທ່ຽວໄດ້ ເພາະດຽວນີ້ມີທົວມຽນມາວັນດຽວອີກດວ້ຍ ສວ່ນໃຜທີ່ຍັງບໍ່ເຄີຍໄປມຽນມາຕອ້ງໄປໃຫ້ໄດ້ຈັກເທື່ອໜື່ງໂດຍສະເພາະຊາວພຸດມັກທຳບຸນໃນພະມ້າສະຖານທີ່ສັກສິດຫຼາກຫຼາຍ ແຕ່ໃນເມືອງຢ່າງກຸ້ງທີ່ດຽວກໍ່ມີຫຼາຍສະຖານທີ່ໃຜຢາກໄປໄຫວ້ພະເສີມດວງໃຫ້ເປັນສິລິມຸ